10 Kasım 2012 Cumartesi

2013 yılbaşı gecesi makyajı


Yılbaşında 2013 yılbaşı turları ile değişik bir yerde de geçirsek, yaşadımız yerde bir yılbaşı eğlencesine de katılsak, mesela 2013 yılbaşı programları ankara, dikkat etmemiz gereken şeylerden en önemlileri yılbaşı kıyafetleri ve yılbaşı makyajıdır.

Yılbaşı makyajı için dikkat edeceğimiz şeylere bir göz atalım. Öncelikle yılbaşı akşamı nereye gidileceği, ne yapılacağı 2013 yılbaşının nasıl geçirileceği konusu önem arz etmektedir. Konsept bir yılbaşı partisi, bir yılbaşı clubı ya da evde sade bir yemekte kutlama yapılacağına göre makyaj tamaıyla değişebilir.

Sade bir yılbaşı ev partisi için bir makyaj düşünülüyorsa çok abartılı olmayan, diğer misafirlerin makyajlarına çok aykırı olmayacak şekilde doğal bir makyaj tercih edilir.

Eğer konsept bir yılbaşı partisine gidilecekse, uygulanacak konseptin makyajı yapılır. Noel baba ya da cadı gibi yapılacak uygulamaya göre değişiklik gösterir makyaj.

Eğlenceli güzel bir disko, bir akşam yemeği, müzikli danslı bir yeri tercih ettiysek 2013 yılbaşı gecesi için gecenin en seksi kadını olmak için bir makyaj seçilmelidir.

8 Kasım 2012 Perşembe

2013 Yılbaşı Yemeğinde Masayı Nasıl Hazırlamalıyız?


2013 yılbaşı yemeğinde masayı hazırlarken dikkat etmemiz gereken bir takım basit kurallar vardır. Yılbaşı sofrası gibi çok şık bir sofrada bazen supla bazen showing plate diye adlandırdığımız, alt birimleri koyarız. Bu masayı daha şık kılar ve bütün servis bu birimlerin üzerinde döner. Başlangıçlar, ara sıcaklar, ana yemek ve tatlı. En son suplanın üzerinde bitirilir, gereken çatal, bıçak ve kaşık önceden suplanın yanına dizilmelidir. Genellikle kumaş peçete kullanılması 2013 yılbaşı programları için verilen davetin daha sıcak bir davet olduğunu gösterir.

İçecekler için ise, klasik bir su bardağı yerine şık bir kadeh kullanabiliriz. Ve tabi ki yemek esnasında konuklarımızın hangi içkiyi tercih edeceğini sorarak, şarap ise bir şarap kadehi, rakıysa rakı bardağı gibi bardakları kullanmamız gerekir.

Yılbaşı masası için yapmamız gereken son eklemeler, ekmek tabakları, tuz, kullanılacak baharatlar, soslar önceden masaya dizilerek hazırlıkların tamamlanması şeklindedir.