8 Kasım 2012 Perşembe

2013 Yılbaşı Yemeğinde Masayı Nasıl Hazırlamalıyız?


2013 yılbaşı yemeğinde masayı hazırlarken dikkat etmemiz gereken bir takım basit kurallar vardır. Yılbaşı sofrası gibi çok şık bir sofrada bazen supla bazen showing plate diye adlandırdığımız, alt birimleri koyarız. Bu masayı daha şık kılar ve bütün servis bu birimlerin üzerinde döner. Başlangıçlar, ara sıcaklar, ana yemek ve tatlı. En son suplanın üzerinde bitirilir, gereken çatal, bıçak ve kaşık önceden suplanın yanına dizilmelidir. Genellikle kumaş peçete kullanılması 2013 yılbaşı programları için verilen davetin daha sıcak bir davet olduğunu gösterir.

İçecekler için ise, klasik bir su bardağı yerine şık bir kadeh kullanabiliriz. Ve tabi ki yemek esnasında konuklarımızın hangi içkiyi tercih edeceğini sorarak, şarap ise bir şarap kadehi, rakıysa rakı bardağı gibi bardakları kullanmamız gerekir.

Yılbaşı masası için yapmamız gereken son eklemeler, ekmek tabakları, tuz, kullanılacak baharatlar, soslar önceden masaya dizilerek hazırlıkların tamamlanması şeklindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder